War Pony

Levensecht portret van het leven in het Pine Ridge Reservaat. Winnaar Caméra d'Or

Houd mij op de hoogte Deze film is niet meer beschikbaar

Deze debuutfilm windt er geen doekjes om: het leven in het Pine Ridge Reservaat in South Dakota is allesbehalve eenvoudig. Maar deze winnaar van de Caméara d’Or in Cannes lukt het verdomd goed om je mee te laten voelen met de hoofdpersonages in momenten van triomf en verdriet.
 “Indrukwekkend regiedebuut en rijk drama”

★★★★ de Volkskrant

 


 

Het Pine Ridge Reservaat is de thuisplek voor een community van Native Amerikanen, waaronder Bill en Matho. De 23-jarige Bill is vader van twee kinderen bij twee verschillende vrouwen. Echte toekomstplannen heeft hij niet, maar ondernemingsdrang wel. Tijdens een van zijn betaalde klusjes ontmoet hij Tim, een rijke kalkoenhouder die een ranch heeft net buiten het reservaat en Bill een baantje aanbiedt. Ondertussen kan de 12-jarige Matho niet wachten om volwassen te worden en wil hij vooral gezien worden door zijn vader, een drugsdealer. Samen met zijn vrienden werkt hij zich steeds in de nesten. Hoewel Matho en Bill elkaar niet kennen, kruisen hun paden en blijken ze veel met elkaar gemeen te hebben.

Voor War Pony werkten regisseurs Gina Gammell en Riley Keough nauw samen met de lokale bewoners, die meeschreven aan het scenario en verschillende rollen vervullen. Het resulteert in een bijzonder authentieke film.
 


 

“Complimenten ook voor de indrukwekkende cast” ★★★★ VPRO Cinema

“Gina Gammell en Riley Keough maken indruk met dit naturalistische portret van een stukje Amerika” ★★★ De Morgen

“Een debuutfilm die in je koude kleren kruipt” – De Standaard

“Realistisch en rauw” ★★★★1/2 Cinemagazine

Film zien?

De beste films en documentaires uit het filmtheater, direct bij jou thuis.