Falcon Lake

Prille liefde, zachte zomeravonden en duistere spanning aan een mysterieus meer

Houd mij op de hoogte Deze film is niet meer beschikbaar

Het lijkt een eindeloze zomervakantie te worden voor de veertienjarige Bastien. Tot hij de eigenwijze Chloé ontmoet en ze de hele zomer liefde, lust, volwassenheid en elkaar ontdekken. Een duister meer en haar spookverhalen hangen als een schaduw boven de zorgeloze zomer en geven deze film een spannende wending.
 “Delicate en invoelbare film”

★★★★★ NRC

 


 

De 14-jarige Bastien reist met zijn jongere broertje en moeder naar een huisje aan een meer op het platteland van Quebec. Ze brengen er de vakantie door met het gezin van zijn moeders beste vriendin. Bastien is onder de indruk van de 16-jarige dochter Chloé, die ongegeneerd zichzelf is en zich liefst onttrekt aan het toezicht van de volwassenen. Ondanks het leeftijdsverschil, is Chloé gecharmeerd van Bastien en neemt ze hem mee in haar adolescente leven van feestjes en ontdekking. Ze geniet er van hem bang te maken met verhalen over het kind dat op mysterieuze wijze omkwam in het Falcon Lake waar ze met Bastien gaat zwemmen. Het gerucht gaat dat de geest van het kind nog steeds in deze wateren rondwaart. Bastien, inmiddels verliefd op de veel volwassenere Chloé, is bereid om zijn angsten te overwinnen en haar hart te veroveren.

De Canadese actrice Charlotte Le Bon weet in haar regiedebuut de sfeer van een lange zomervakantie waarin van alles maar ook niets gebeurt uitstekend te treffen. De prachtig somber gefotografeerde setting van het duistere door bos omringde meer, de afwezigheid van volwassenen en de sterke score zorgen voor een indringende spanning.
 


 

“Ambivalente, spookachtige sfeer” ★★★★ Bruzz

“Charlotte Le Bon presenteert zich met ‘Falcon Lake’ als een erg zintuiglijke cineaste die haar dromerige film lardeert met precíes de juiste beelden en geluiden” ★★★1/2 HUMO

“Sfeervol, eigentijds sprookje” ★★★★ VPRO Cinema

“Tilt je in de finale ongemerkt over de drempel van de werkelijkheid” ★★★★ de Volkskrant

“Bijzonder door de ambigue sfeer” ★★★★ Trouw

“Want dat is waar Le Bon heel goed in slaagt: het vangen van het gevoel dat hoort bij die leeftijd met al zijn verwarring, nieuwsgierigheid en verlangens.” – de Filmkrant

Film zien?

De beste films en documentaires uit het filmtheater, direct bij jou thuis.