L’île rouge

Meanderende coming-of-age film over het leven in Madagaskar begin jaren 70

Houd mij op de hoogte Deze film is niet meer beschikbaar

De Franse regisseur Robin Campillo richt met het intieme L’Ile Rouge zijn blik op zijn eigen jeugd. Een jeugd die zich afspeelde in Madagaskar aan het begin van de jaren 70, wanneer de wereld volop aan het veranderen is. Campillo creëert een persoonlijk verhaal over het einde van een tijdperk.
 “Een milde mijmering over zinnelijkheid”

★★★ De Morgen

 


 

Begin jaren zeventig leeft de tienjarige Thomas met zijn familie op een Franse legerbasis op Madagaskar. Samen met zijn beste vriendin aanschouwt hij het leven van de volwassenen rond hem en droomt hij over Fantômette, de superheldin uit een bekende Franse boekenreeks voor kinderen. Zijn vader werkt als militair, terwijl zijn moeder het huishouden verzorgt. Maar net als het kolonialisme, dreigt ook de familie uit elkaar te vallen.

Robin Campillo weet als zoals altijd een knap tijdbeeld te scheppen en dat is in L’île Rouge niet anders. Samen met de indrukwekkende cast, met rising star van de Franse cinema Nadia Tereszkiewicz (Mon Crime, Les Amandiers) voorop, brengt hij op overtuigende wijze de jaren zeventig tot leven.
 


 

“Een subtiele, delicate en politieke tijdsschets.” – Knack Focus

Film zien?

De beste films en documentaires uit het filmtheater, direct bij jou thuis.