Dogman

Gewaagde en duistere misdaadthriller waarin blaffende honden wel bijten

Houd mij op de hoogte Deze film is niet meer beschikbaar

Net als in Todd Philips’ Joker volgen we hier ook het levensverhaal van een mentaal geruïneerde misdadiger. Ditmaal geen clownspak, maar wel heel veel liefde voor honden: de enigen die de protagonist ooit trouw waren.
 “Spannend en onderhoudend”

★★★★ VPRO Cinema

 


 

Nadat regisseur Luc Besson las over een Franse familie die hun kind van vijf opsloot in een hondenkooi, begon zijn fantasie op hol te slaan. Het resultaat is deze thriller over een vervreemde, getormenteerde man met een onstilbare wraaklust. Door zijn onvoorwaardelijke band met honden, heeft hij altijd wel iemand aan zijn kant staan – althans zo voelt hij dat, want in werkelijkheid is deze dief en misdadiger een outsider. De honden zijn hem zelfs zo trouw dat ze hem helpen met zijn criminele plannen, maar kunnen ze hem ook beschermen tegen de buitenwereld?

De Franse filmregisseur Luc Besson brak in 1988 door met zijn commercieel enorm succesvolle duikdrama Le Grand Bleu (1988). Hij gold als voorman van de Franse ‘cinéma du look’, die koos voor stijl en spektakel. Besson maakte films als misdaadthriller Nikita (1990), Lucy (2014) met Scarlett Johansson, en sci-fi epos The Fifth Element (1997), waarmee hij Hollywoodallure naar de Franse cinema bracht.

  • Still van de film Dogman

Film zien?

De beste films en documentaires uit het filmtheater, direct bij jou thuis.