Competencia Oficial

Satirisch drama over de glamour en gekheid van de filmwereld met een Spaanse topcast

Houd mij op de hoogte Deze film is niet meer beschikbaar

Een film mét Spanjes grootste acteurs óver grote Spaanse acteurs. De lijn tussen feit en fictie lijkt niet altijd even duidelijk in dit over-the-top, komische en satirische drama met Penélope Cruz, Antonio Banderas en Oscar Martínez.
 “Antonio Banderas, Penélope Cruz en Oscar Martínez geven een masterclass acteren”

★★★★ De Standaard

 


 

In de hoop op eeuwige roem heeft een miljardair zijn zinnen gezet op het maken van een filmhit en stelt hiervoor een all-star team samen. Hij huurt de beroemde filmmaker Lola Cuevas (Penélope Cruz) in om het ambitieuze project in goede banen te leiden. Daarbij worden er twee grote acteurs met nog grotere ego’s geregeld: Hollywood hartenbreker Félix Rivero (Antonio Bandeiras) en de grensverleggende theateracteur Iván Torres (Oscar Martínez). Beiden zijn legendarisch, maar bepaald niet de beste vrienden. Lola stelt ze ter voorbereiding op de draaidagen in een reeks steeds excentriekere uitdagingen op de proef. Hierbij worden Felix en Iván met zowel elkaar als hun eigen prestaties geconfronteerd en is het maar de vraag of er nog iemand overblijft als de camera’s straks echt beginnen te draaien.
 


 

“Barst van de droogkomische genialiteit, maar is tegelijk een meedogenloze kritiek op het filmwereldje.” ★★★½ Humo

“Archetypes worden door Banderas en Martínez met veel overgave en zichtbaar plezier vertolkt worden. Al is Cruz misschien wel het indrukwekkendst.” ★★★ De Morgen

Competencia ofical is een heerlijk kritische en satirische reflectie op de wereld van de film.” – Humbug

Film zien?

De beste films en documentaires uit het filmtheater, direct bij jou thuis.