Avec amour et acharnement

Prikkelend liefdesdrama van Claire Denis met Juliette Binoche en Vincent Lindon

Houd mij op de hoogte Binnenkort op Picl

Liefhebbers van de Franse film zullen smullen van dit drama: met Franse sterren Juliette Binoche en Vincent Lindon in de hoofdrol en Claire Denis achter de camera, is Avec amour et acharnement een door en door Frans liefdesverhaal.
 “Een visueel ballet.”

★★★★ De Morgen

 


 

Sara en Jean zijn smoorverliefd en wonen al een paar jaar samen. Ze vertrouwen elkaar en het verlangen naar elkaar is nooit afgenomen. Op een ochtend loopt Sara haar vroegere minnaar François tegen het lijf, dezelfde François die haar aan Jean heeft voorgesteld en dezelfde François die ze zonder aarzelen voor Jean heeft verlaten. Ondanks dat hij Sara niet ziet, is ze overweldigd door het idee dat haar leven plotseling kan veranderen. François stelt op zijn beurt aan Jean voor om weer samen te gaan werken. Het duurt niet lang voordat het drietal de controle over de situatie verliest.

Het zinderende liefdesdrama Avec amour et acharnement is Claire Denis’ derde samenwerking met de gerenommeerde auteur Christine Angot, met wie ze eerder Un beau soleil intérieur maakte en waarin Juliette Binoche eveneens de hoofdrol speelde. Avec amour et acharnement ging in première op de Berlinale 2022, waar het genomineerd werd voor de Gouden Beer en de Zilveren Beer won voor Beste Regie.
 


 

“Claire Denis doet de emoties hoog oplaaien, maar dan zoals enkel de Franse filmveterane dat kan.” ★★★★ Knack-Focus

“De formidabele acteurs en rauwe dialoogscènes storten de kijker in Avec amour et acharnement in de donkerste ravijnen van de liefde” ★★★½ HUMO

Film zien?

De beste films en documentaires uit het filmtheater, direct bij jou thuis.

Onze programma's

  • Grandes Dames van de Cinema

    Geniet van de crème de la crème van de filmwereld met deze steractrices

    Bekijk programma