Leuven & Hasselt

Cinema ZED

Eigenzinnige bioscoop, gelegen in het hartje van de stad. De beste films in de beste omstandigheden. Pure Cinema.

The Father

Uitgelicht door Cinema ZED

The Father

The Father brengt werkelijk alles samen wat de Engelse theater- en filmwereld zo bijzonder maakt. Een uitmuntend veelgelaagd scenario en een acteerduel tussen de weergaloze Olivia Colman en levende legende Anthony Hopkins. De angst, wanhoop, de tristesse van een vader zijn nooit zo subtiel vermengd met de liefde, de zoektocht en de warmte van een dochter. Een parel die door al zijn verfijning en precisie troost biedt. Weergaloos!”

Koen Monserez

Koen Monserez

Curator Cinema ZED

Sorteren op:

Het programma van Cinema ZED bestaat in hoofdzaak uit recente releases, aangevuld met filmklassiekers, documentaires, thematische reeksen, jeugdfilms, kortfilmcompilaties en nog veel meer.

Diversiteit is een sleutelwoord, die als doel heeft het aanbod van de commerciële vertoners aan te vullen en het filmaanbod in de (ruime) regio uit te breiden en te verrijken. Cinema ZED presenteert niet alleen een erg divers en kleurrijk programma, maar zet ook nadrukkelijk in op omkadering en context. Voorstellingen worden geregeld in- of uitgeleid of nabesproken. Occasioneel worden lezingen en debatten georganiseerd of worden films live begeleid.

www.cinemazed.be