Smoke Sauna Sisterhood

Voel de kracht van zwetend zusterschap met deze visueel verbluffende filmervaring

Bekijk de film voor €4,99 Bekijk later

Net uit de cinema

Stap binnen in de traditionele Estse rooksauna – door UNESCO erkend als immaterieel cultureel erfgoed – met dit cinematografisch hoogstandje. De diepste geheimen en ongefilterde verhalen worden gedeeld in de veiligheid van de sauna-zusterschap waar wij deel van mogen uitmaken.
 “Feministische hitdocumentaire”

★★★★ NRC

 


 

In de mystieke bossen van zuid-Estland staat een houten hutje waar vrouwen het hele jaar door langs komen om fysieke en mentale pijn uit te zweten. De rooksauna was traditioneel de plek waar vrouwen kinderen baarden, maar wordt nu gebruikt als een veilige plek om verhalen, ervaringen, problemen en grappige anekdotes te delen en zo zusterschap te smeden. Geen onderwerp is te zwaar in de hitte van de sauna en met hulp van rituelen en een luisterend oor kunnen de vrouwen alle pijn van zich af zweten. Regisseur Anna Hints zat met de vrouwen in de sauna en nodigt je uit om ook deel te worden van dit bijzonder intieme samenkomen.

Smoke Sauna Sisterhood, de Estse inzending voor de Oscars, won de Best Directing award voor World Documentary op het prestigieuze Sundance festival en maakt deel uit van talloze festivals, van CPH:DOX tot IDFA en Film Fest Gent. Ook is het een van de vijf films die genomineerd zijn voor de Europese LUX-award.
 


 

“Verbluffend camerawerk” ★★★★ de Volkskrant

“Intiem en louterend” ★★★★ VPRO Cinema

“Inkijk in een unieke omgeving en een unieke gemeenschap” ★★★ De Morgen

“No topic is off limits” ★★★★ The Guardian

“Hyperpersoonlijke film” – de Filmkrant

Film zien?

De beste films en documentaires uit het filmtheater, direct bij jou thuis.