Retour à Séoul

Een spontaan tripje mondt uit in een ontroerende zelfontdekking door Zuid-Korea

Houd mij op de hoogte Deze film is niet meer beschikbaar

De Franse Freddie bevindt zich spontaan middenin Zuid-Korea tussen de soju-barretjes en vissersdorpen op zoek naar haar biologische ouders. In een energieke tocht door het land ontdekt ze hoe de wereld in elkaar zit, maar vooral wie ze zelf is, schipperend tussen twee werelden.
 “Magnetische film”

★★★★ De Standaard

 


 

Wanneer haar vlucht naar Tokio wordt geannuleerd, besluit de 25-jarige geadopteerde Freddie spontaan naar Zuid-Korea te vliegen en op zoek te gaan naar haar biologische ouders. Wat begint als een korte trip naar Seoul, wordt een lange reis langs stille dorpjes en bruisende nachtclubs in haar geboorteland dat haar nog volledig vreemd is. Ze krijgt de hulp van een goedwillig Koreaans meisje dat voor haar vertaalt, maar de emoties moet ze toch zelf onder ogen zien. Hoe meer de eigenzinnige Freddie opgaat in de Koreaanse cultuur en haar zoektocht, hoe harder ze begint te twijfelen aan wie ze dacht te zijn en wie ze wil worden. Ze is verscheurd tussen idealen en culturen en vindt zichzelf steeds opnieuw uit in de zoektocht naar wie Freddie echt is.
 


 

“Magnifieke film. Park Ji-min maakt hier een subliem acteerdebuut” ★★★1/2 HUMO

“Chou verrast met tijdsprongen, verkiest gevoelvolle scènes regelmatig boven gepraat en probeert stilistisch zijn wervelende heldin bij te benen” ★★★ Knack Focus

“Zit vol fraaie, tragikomische scènes” ★★★★ VPRO Cinema

“Return to Seoul is als het volle leven: rommelig en echt.” ★★★★ NRC

  • Still uit de film Return to Seoul van Davy Chou

Film zien?

De beste films en documentaires uit het filmtheater, direct bij jou thuis.