Petrov’s Flu

Een zwart-komische en hallucinerende reis door post-Sovjet Rusland

Houd mij op de hoogte Deze film is niet meer beschikbaar

Terwijl de vredige stad Yekaterinburg in post-Sovjet Rusland wordt geteisterd door een griepepidemie, kampt het gezin van striptekenaar Petrov met hoge koorts. Al wandelend door de stad maakt Petrov een hallucinante reis tussen droom en werkelijkheid.
 “Een cinematografisch gulzige trip door het diepste zwart van de nacht”

★★★★ De Morgen

 


 

Het wordt een delirische trip vol tomeloze energie en visueel spektakel, waarin Petrovs jeugdherinneringen uit de Sovjettijd opduiken en versmolten raken met het heden. De Petrovs, hun zoon en hun vrienden bevinden zich in het middelpunt van een duizelingwekkende nachtmerrie.

Petrov’s Flu is een zwarte komedie van de Russische regisseur Kirill Serebrennikov (Leto), die in 2019 door de Russische overheid werd veroordeeld tot twee jaar huisarrest omwille van zijn kritische theaterstukken. Voor deze eerste film na zijn huisarrest adapteerde hij een roman van Alexei Salnikov. De film werd geselecteerd voor de hoofdcompetitie in Cannes waar de film werd geprezen door de internationale pers.
 


 

“Koortsige trip” ★★★★ Knack-Focus

Petrov’s Flu dendert voort van de ene brutaliteit naar de andere baldadigheid, alsof je in een boksring staat en langs alle kanten klappen krijgt. Zo moet het leven onder Poetin ook aanvoelen.” ★★★ de Standaard

Film zien?

De beste films en documentaires uit het filmtheater, direct bij jou thuis.