Le règne animal

Fabelachtige en intieme film waarin de mensheid langzaam muteert tot dier

Houd mij op de hoogte Deze film is niet meer beschikbaar

Na lang wachten is daar dan eindelijk de tweede speelfilm van Thomas Cailley. Zijn debuutfilm Les combattants (2014) was goed voor maar liefst drie César Awards en vier prijzen in Cannes. Dat schept hoge verwachtingen voor Le règne animal, waarin mensen onverklaarbaar in dieren veranderen. Dat klinkt fantasievol en dystopisch, maar de film is net zo goed intiem en lichtvoetig.
 “De charme is moeilijk te weerstaan”

★★★★ VPRO Cinema

 


 

In wereld die lijkt op de onze muteert een toenemend aantal mensen op onverklaarbare wijze in wilde dieren. Hun nagels worden scherper, ze verliezen hun spraakvermogen en bijten van zich af. Wie niet meer kan meedraaien in de mensenwereld, wordt gevangengenomen en vervoerd naar opvangcentra voor onderzoek. Ook de vrouw van François wordt getroffen door de aandoening en zit opgesloten in een instelling. Terwijl sommige van de wezens verdwijnen in een nabijgelegen bos, begint François samen met Émile, hun 16-jarige zoon, aan een zoektocht die hun leven voor altijd zal veranderen.

Hoewel de link met covid snel gemaakt is, speelde regisseur Thomas Cailley al langer met de idee van een epidemie die de wereld platlegt. Le règne animal was een van de verrassingen tijdens het filmfestival van Cannes. De hoofdrollen zijn weggelegd voor Romain Duris (Eiffel, Coupez!, En attendant Bojangles) en Adèle Exarchopoulo (La vie d’Adèle, Passages, Je verrai toujours vos visages).
 


 

“Indrukwekkende film, ambitieus en tegelijk intiem” ★★★★ de Volkskrant

“Het type film waarvan je zou willen dat er meer gemaakt worden” ★★★ NRC

“Ontroerend coming-of-age-verhaal” ★★★1/2 Cinemagazine

“Een lichtvoetige, menselijke lofi fantasyfilm” – de Filmkrant

  • Still van de film Le règne animal

Film zien?

De beste films en documentaires uit het filmtheater, direct bij jou thuis.