Le Bleu du Caftan

Fluweelzachte ode aan de liefde, die bij iedereen een gevoelige snaar raakt

Houd mij op de hoogte Deze film is niet meer beschikbaar

In een Marokkaanse medina wonen Halim en Mina kinderloos, maar tevreden samen. Ze delen hun liefde voor de kunst van de kaftan-makelij en voor elkaar. Alleen draagt Halim een geheim met zich mee dat naar de oppervlakte borrelt wanneer ze de goedhartige Youssef aannemen. Liefde neemt verschillende vormen aan in deze zachte ode aan echte connecties.
 “Een aanmoediging om lief te hebben, over alle grenzen heen”

★★★★ HUMO

 


 

Halim heeft samen met zijn vrouw Mina een traditionele kaftanwinkel in de medina van Salé, Marokko. Zijn authentieke handwerk levert schitterende kaftans op, maar zet ook druk op het stel dat steeds sneller moet werken van de veeleisende moderne klanten. Mina’s ziekte en de komst van Youssef, een nieuwe leerling die het vak wil leren, zorgen er voor dat het fragiele evenwicht tussen de twee onder druk komt te staan. Verenigd in hun liefde, helpen ze elkaar om hun angsten onder ogen te zien.

Regisseur Maryam Touzani (Adam) toont hoe verschillend de liefde zich kan uiten. De fenomenale acteerprestaties van Saleh Bakri en de Belgische Lubna Azabal (Adam, Rebel, El houb) zorgen samen met de prachtige cinematografie van de beeldschone kaftans voor een aangrijpende, warme en universele film.
 


 

“Overrompelend mooi” ★★★★ de Volkskrant

“Laat je achter met een brok in de keel” ★★★★ NRC

“Met blikken en gebaren vertellen ze wat niet wordt benoemd en verraden ze wat hun personages niet gezegd krijgen.” ★★★ Knack Focus

“Delicaat portret van een verboden liefde” ★★★ De Standaard

Film zien?

De beste films en documentaires uit het filmtheater, direct bij jou thuis.

Onze programma's

  • Beste Films van 2023

    Een terugblik op de meest indrukwekkende en mooiste films van dit jaar

    Bekijk programma