Godland

Fenomenaal gefilmd kostuumdrama-avontuur naar een ongerept IJsland

Houd mij op de hoogte Deze film is niet meer beschikbaar

De natuurlijke krachten van IJsland hebben altijd al avonturiers getrokken, zo ook pelgrims en ontdekkers van de ‘nieuwe wereld’. Met fenomenale beelden en af en toe droge humor volgen we een Deense priester op missie die zichzelf langzaam verliest in IJslands mysterieuze natuur en mensen.
 “Onverbiddelijk”

★★★★ De Standaard

 


 

De jonge Deense priester Lucas wordt aan het einde van de 19e eeuw op reis gestuurd naar IJsland, een van de laatste koloniën van het Deense rijk. Zijn missie: toezicht houden op de bouw van een kerk in een afgelegen parochie en de bewoners fotograferen. Met zijn camera op de rug begint de priester aan een avontuurlijke tocht die niet zonder uitdagingen verloopt: de lokale bevolking zit niet te wachten op de Deense heersers en heeft totaal geen interesse zich verstaanbaar te maken. Lucas weet zijn bestemming te bereiken, maar hoe verder hij doordringt in het woeste landschap en haar onbekende cultuur, hoe meer hij afdwaalt van zijn moralen en van zichzelf. Via Lucas’ camera krijgen we een inkijk in een eigenwijs, lang geïsoleerd volk en hoe die met de onvoorspelbare natuur omgaat. En die natuur wordt ook adembenemend in beeld gebracht.

Godland van regisseur Hlynur Pálmason (A White, White Day) werd vorig jaar op filmfestivals overal geprezen voor zijn bijzondere visuele stijl.
 


 

“Pálmason laat liever de nietigheid van de mensen en de schoonheid van de natuur zien” ★★★★ De Morgen

“Een film op die aanvoelt als een levend fotoalbum, waarin spanning en humor niet ontbreken” ★★★★ VPRO Cinema

“Een film die het religieuze aan het avontuurlijke, het historische aan het fictieve en het epische aan het intieme rijgt.” – Knack Focus

Film zien?

De beste films en documentaires uit het filmtheater, direct bij jou thuis.

Onze programma's

  • Beste Films van 2023

    Een terugblik op de meest indrukwekkende en mooiste films van dit jaar

    Bekijk programma