Girl

Fijngevoelig drama van Lukas Dhont over een ballerina die vecht tegen haar lichaam

Houd mij op de hoogte Deze film is niet meer beschikbaar

Laat je weer helemaal meeslepen door emoties in de nieuwe film van Lukas Dhont, CLOSE, vanaf 2 november in de bioscoop.

Deze enorme verrassing op Cannes van onze eigen Lukas Dhont is aangrijpend, emotioneel, wonderlijk gefilmd en buitengewoon goed geacteerd.
 “Wellicht het strafste Vlaamse debuut ooit”

★★★★★ De Standaard

 


 

Lara is 14 en wil ballerina worden. Ze is goed op weg, want ze is al van kleins af aan haar hele leven aan het dansen in gerenommeerde balletscholen. Maar Lara staat achter tegenover de andere meisjes in haar klas, want ze is geboren als jongen. Victor Polster, zelf balletdanser, vertolkt de rol van Lara op de meest integere, subtiele, maar toch veelzeggende manier. Daar kreeg die dan ook de prijs voor ‘Beste Interpretatie’ voor op Cannes. Een prijs die door Girl niet mannelijk of vrouwelijk is.

De kasten van Lukas Dhont staan vol prijzen van Girl: de Caméra d’Or op Cannes, de European Discovery Award, de Queer Palm, en nog 28. Ook werd Girl genomineerd voor de Golden Globe voor Beste Buitenlandse Film. Lukas Dhont werd geprezen als een nieuwe filmmaker met een duidelijke stem. Met zijn nieuwe film CLOSE won hij dan ook de Grand Prix, de zilveren medaille, op het laatste filmfestival van Cannes.
 


 

“Wat een hoofdacteur!” ★★★★1/2 HUMO

“Een haast onmogelijk volmaakt debuut, met een verbluffende Victor Polster in de hoofdrol.” ★★★★ De Morgen

“Een pracht van een debuut” Focus-Knack

Film zien?

De beste films en documentaires uit het filmtheater, direct bij jou thuis.