Regie Rewind

Maak je klaar voor nieuw werk van gerenommeerde regisseurs met hun eerdere films

2024 wordt door analisten voorspeld als een minder sterk filmjaar door de Amerikaanse stakingen van scenaristen en acteurs, maar niets is minder waar als je naar de line-up kijkt van wat ons te wachten staat. Wij bereiden je voor op een supersterk filmjaar met het eerdere werk van regisseurs die een nieuwe film uitbrengen.

Fan van de rauwe en duistere verhalen van Matteo Garrone? Zijn nieuwste film Io Capitano is nu in de cinema te zien en werd genomineerd voor een Oscar. Op Picl kun je nagenieten van zijn even indringende Dogman. Landgenoot Alice Rohrwacher wist met La chimera (vanaf 3 april te zien) een Gouden Palm nominatie binnen te slepen, dus brengen wij haar eerdere – ook in Cannes bekroonde – La meraviglie terug.

Heb je de must-see van het moment Poor Things met Emma Stone al gezien in de cinema? De film is nu genomineerd voor maar liefst 11 Oscars (waaronder die voor Beste Film), dus reden genoeg om extra te genieten van Yorgos Lanthimos’ werk met zijn wraaktragedie The Killig of a Sacred Deer. En voor de langverwachte, nu al niet-te-missen film van 2024 Dune: Part Two tippen we je heel graag Denis Villeneuves briljante Incendies.

Op Picl kun je ook nog genieten van Dark Waters van Todd Haynes (May December zie je nu in de cinema), Home van Fien Troch (Holly is vanaf 20 maart op Picl te zien) en The Other Side of Hope van Aki Kaurismäki (Fallen Leaves zie ja vanaf 7 februari op Picl).

Ga dus alle nieuwe films van deze gerenommeerde regisseurs kijken in je favoriete cinema en geniet na of bereid je voor met onze Regie Rewind, nu te streamen op Picl.