Regie Rewind

Het wordt een filmisch najaar vol regietalent, dus blik terug en krijg de smaak weer te pakken

Dit najaar zit vol films van regietalenten van wereldklasse, of je nu van prestigieuze festivalwinnaars, Franse romantiek of Koreaanse roadmovies houdt. Als de acteurs de ingrediënten zijn van de film, dan is de regisseur de smaak. En die smaak is soms overheerlijk. Daarom kan je nu op Picl eerdere films ontdekken van regisseurs die dit najaar een nieuwe film uitbrengen. Zo krijg je de smaak weer te pakken.

Ben je gek op films die prijzen wonnen op Cannes? Dan kan je vast niet wachten op Gouden Palmwinnaar Triangle of Sadness. Kom dan in de sfeer met Ruben Östlunds eerdere satirische The Square. Of kijk je uit naar de winnaars van de Grand Prix: Close van Lukas Dhont en Stars At Noon van Claire Denis? Laat je in de tussentijd nog eens raken door het tedere Girl van Lukas Dhont of de eerdere samenwerking tussen Denis en Robert Pattinson in High Life. Of reis alvast naar het België van de broers Dardenne met Deux Jours, Une Nuit en laat Marion Cotillard je meeslepen in afwachting op het nieuwe Tori & Lokita.

Ook meester van de gevoelige cinema Felix van Groeningen heeft weer geregisseerd. Hij maakte met zijn vrouw Charlotte Vandermeersch Le Otto Montagne, waarmee hij terugkeert naar Europa na zijn uitstap naar Hollywood met Beautiful Boy – nu op Picl. Of blijf je liever in Hollywood? Kijk dan If Beale Street Could Talk van regisseur Barry Jenkins, die als producent aan het nieuwe Schotse Aftersun werkte.

Nog meer zin in film? Dan herinner je je regisseur Ali Abbas misschien nog wel met het gestoord goede Gräns. Zijn nieuwe film Holy Spider zal je ongetwijfeld weer verrassen. En Japanse meesterregisseur Hirokazu Kore-eda won al talloze harten en prijzen met Shoplifters en zal dat ongetwijfeld weer doen met Broker. Gräns, Shoplifters en alle andere regie rewinds zijn nu online te streamen op Picl.