Spencer

Een fenomenale Kristen Stewart speelt Lady Di tijdens de laatste kerst voor de scheiding

Houd mij op de hoogte Binnenkort op Picl

Het huwelijk van Prinses Diana en Prins Charles is al lang bekoeld. Ondanks geruchten over affaires en een echtscheiding gaan de kerstfestiviteiten door op het landgoed van de koningin in Sandringham. Er wordt gegeten, gedronken en gejaagd. Diana kent het spel.
 “Bloedmooie evocatie van prinses Diana’s wanhoop”

★★★ De Morgen

 


 

Spencer speelt zich af tijdens deze cruciale kerstdagen in de vroege jaren 90 waarin prinses Diana besluit dat haar liefdeloze huwelijk met prins Charles niet werkt. Ze zal moeten afwijken van het pad dat voor haar was uitgestippeld als toekomstige koningin. Spencer is een verbeelding van wat er gebeurd zou kunnen zijn tijdens die paar noodlottige dagen.

De regie is in handen van de veelbekroonde regisseur Pablo Larraín. Eerder maakte hij onder meer Jackie, die werd genomineerd voor drie Oscars. Steven Knight (Peaky Blinders en Locke) verzorgde het script. Met in de hoofdrollen een fenomenale Kristen Stewart, Sean Harris, Sally Hawkins en Timothy Spall.
 


 

“Een film die veel meer is dan een biopic. Pablo Larraín maakte er een beklemmend psycho­logisch portret van” ★★★★ Het Nieuwsblad

“Zonder eufemismen reveleert Pablo Larraín de voortdurende mentale worstelingen die prinses Diana tot het einde achtervolgden en brengt zo een nieuwe versie van een verhaal dat we collectief denken te kennen: niet (opnieuw) dat van Lady Di, maar dat van Diana Spencer.” Fantômas

★★★ Humo

Film zien?

De beste films en documentaires uit het filmtheater, direct bij jou thuis.