Madres Paralelas

Het nieuwste meesterwerk van Almodóvar over moederschap met Penelope Cruz

Houd mij op de hoogte Deze film is niet meer beschikbaar

Pedro Almodóvar, de Spaanse meesterregisseur, keert terug naar zijn favoriete thema’s: vrouwen en moeders. En wie anders in een Almodóvar film dan Penelope Cruz om een van die moeders met glans te vertolken.
 “Niemand bespeelt de hartsnaren zo meesterlijk als Pedro Almodovar”

★★★★ HUMO

 


 
Twee vrouwen, Janis en Ana, bevallen tegelijkertijd in hetzelfde ziekenhuis. Beiden zijn alleenstaand en ongepland zwanger. Janis (Penelope Cruz), fotografe van middelbare leeftijd, is blij en voelt zich klaar om moeder te worden, maar de jonge Ana (Rossy de Palma) is daar niet zo zeker over. De weinige woorden die de vrouwen wisselen, vormen de basis voor een band die hun levens later een beslissende wending zal geven. Terwijl Janis het verleden van haar familie een gezicht probeert te geven, vecht Ana juist om los te komen van haar familie.

In Madres Paralelas zien we acteurs als Rossy de Palma en Julieta Serrano terug, die we goed kennen uit eerdere films van de Spaanse meester. De film was de openingsfilm op het Filmfestival van Venetië waar Penelope Cruz werd bekroond als Beste Actrice.

 


 

“Opnieuw een magistraal melodroma.” ★★★★ De Morgen

“Ook nu druipen de narratieve ambitie, de cinematografische finesse, de troostende melancholie en het warme humanisme van elk zorgvuldig gekozen frame af.” ★★★★ Focus Knack

“De film is zwanger van kleur en bol van leven, liefde en sensationele plotwendingen – een glorieuze terugkeer naar de vrouwenfilm.” ★★★★ De Standaard

Film zien?

De beste films en documentaires uit het filmtheater, direct bij jou thuis.

Onze programma's

  • Beste Films van 2022

    Blik terug op het afgelopen jaar met de beste films en documentaires

    Bekijk programma