Werner Herzog

Ontdek de eigenzinnige cinema van de legendarische regisseur en cultfiguur Werner Herzog

Eigenzinnig, groots, meeslepend en meermaals bekroond. Je kunt zeggen dat het werk van de legendarische regisseur Werner Herzog een genre op zich is. Met onvergetelijke films als Aguirre, der Zorn Gottes en Fitzcarraldo op zijn naam, behoort Herzog tot de belangrijkste naoorlogse Duitse filmmakers.

Voor hun tentoonstelling ‘Werner Herzog – The Ecstatic Truth’ verzamelde Eye Filmmuseum enkele hoogtepunten uit Herzogs oeuvre én een documentaire over de man zelf. Die kun je nu online bekijken op Picl.

Werner Herzog (1942, München) werd in de jaren 70 wereldberoemd met zijn compromisloze films en groeide in de 21e eeuw uit tot een cultfiguur. Naast namen als Wim Wenders en Rainer Werner Fassbinder werd Herzog een boegbeeld van de Nieuwe Duitse Cinema. Sinds de Tweede Wereldoorlog produceerde West-Duitsland vooral ‘Heimatfilms’ die mijlenver afstonden van het dagelijks leven. Herzogs generatie wilde juist de echte wereld terugbrengen in de cinema: kleine mensen met grootse verlangen, dromers, obsessievelingen, solitaire rebellen en mensen die in extreme omstandigheden leven en overleven.

Herzog realiseerde uiteindelijk een ongelooflijk oeuvre van 74 speelfilms en documentaires, opera- en toneelproducties en 15 boeken. De inmiddels 80-jarige filmmaker is vanuit zijn huidige woonplaats Los Angeles nog altijd actief.

Stream nu Werner Herzog: Radical Dreamer, Aguirre, der Zorn Gottes, Kaspar Hauser, Jeder für sich und Gott gegen alle en Fitzcarraldo online op Picl.