Picl ♥ Joaquin Phoenix

Een ode aan de bescheiden kameleon van Hollywood, Joaquin Phoenix

Of hij een graatmagere psychopaat speelt, een gespierde antiheld, een legendarische countryzanger of een Romeinse dictator, Joaquin Phoenix weet ons elke keer weer te verbazen. Zijn bijnaam op set is Leaf omdat hij als veganist weigert om kostuums met dierlijke stoffen te dragen, maar dat weerhoudt hem er niet van met de grootsten in de industrie te werken: Nicolas Cage, Reese Witherspoon, Scarlett Johansson, Ridley Scott, Philip Seymour Hoffman, …

Phoenix begon zijn acteercarrière samen met zijn broer River. Toen die overleed aan een overdosis ging Joaquin alleen verder als acteur, maar vragen over zijn broer zou hij in interviews nooit beantwoorden. Zijn doorbraak was de film Gladiator waarin hij de gestoorde Romeinse keizer Commodus speelde. Voor zijn rol als Johnny Cash in Walk The Line en voornamelijk die van Arthur Flether in Joker sleepte Phoenix de ene na de andere prijs in de wacht.

Joaquin Phoenix vertolkt nu de rol van een timide radiojournalist in het prachtige zwart-witte C’mon C’mon. Daarom lichten we enkele andere van zijn meest geslaagde en uiteenlopende rollen uit en kan je genieten van Her, You Were Never Really Here, The Sisters Brothers en Don’t Worry He Won’t Get Far On Foot.