You Can Live Forever

Teder verlangen en geheime romantiek bloeit tussen twee jonge getuigen van Jehova

Houd mij op de hoogte Deze film is niet meer beschikbaar

Geloof, geliefd en gelogen. Dit fijngevoelige drama belicht de verboden liefde die ontstaat tussen twee tieners onder de Getuigen van Jehova. Vechtend tegen hun verlangen, of tegen hun strenge geloof, ontdekken ze de liefde met elkaar, in de schaduwen van een conservatieve gemeenschap. Een film die haar hype helemaal waard is.
 “Tender and compassionate”

★★★½ Roger Ebert

 


 

Na de première op het filmfestival van Tribeca vorig jaar, groeide de fanbase van deze tedere en geheime romance iedere dag. De niet te negeren aantrekking tussen vrije nieuwkomer Jaime en vrome Marike is aanstekelijk, broeierig en herkenbaar. In de vroege jaren ’90 en onder streng gezag van de oversten bij de Getuigen van Jehova, leren de twee elkaar kennen. Ze gaan van deur tot deur in de hoop mensen te bekeren, maar ontdekken tijdens hun ronde vooral dat ze elkaar leuk vinden. Leuker dan anders. En dat hebben de andere leden uit hun gemeenschap ook door, waardoor de twee gedwongen zijn om afstand van elkaar te nemen. Ze staan voor de keuze: liefde of geloof?
 


 

“Sweet coming-of-age film bathed in grunge hues” – The New York Times

“A sympathetic, fervent drama” ★★★ The Guardian

“Slutsky and Watts precisely capture how it feels for Jaime and Marike to be penned in by the obligations and expectations of their families and congregations.” – The Los Angeles Times

Film zien?

De beste films en documentaires uit het filmtheater, direct bij jou thuis.