Waar is Anne Frank?

Aangrijpende, geanimeerde en verrassend hedendaagse zoektocht naar Anne Frank

Bekijk de film voor €4,99

Net uit de cinema

Vanuit het Anne Frank huis in Amsterdam gaat Kitty, aan wie Anne Frank haar dagboek opdroeg, op zoek naar het meisje van het achterhuis. Een belangrijk historisch verhaal, gebracht op een toegankelijke, aangrijpende en verrassend hedendaagse manier.
 “Verplicht kijkvoer”

★★★½ HUMO

 


 

Kitty, de denkbeeldige vriendin van Anne Frank, aan wie het bekende dagboek is toegeschreven, is op mysterieuze wijze tot leven gekomen in het huis in Amsterdam waar Anne en haar familie verborgen zaten. Sindsdien is het een symbolische plaats geworden waar bezoekers van over de hele wereld over de vloer komen.

Aan de hand van het kostbare manuscript, dat vertelt wat Anne 75 jaar geleden heeft meegemaakt, gaat Kitty samen met haar nieuwe vriend Peter, die illegale vluchtelingen helpt, op zoek. Verbijsterd ontdekt ze dat Anne tegelijk overal en nergens is. In dit andere huidige Europa, dat worstelt met nieuwe grote uitdagingen, vindt Kitty de manier om opnieuw aan de boodschap van Anne Frank betekenis, leven en hoop te geven.
 


 

“De animatie oogt fraai, de sfeer intrigeert en de toon is warm en genereus.” ★★★ Knack-Focus

“Een fraaie, fantasievolle en warmhartige animatiefilm die een klassiek verhaal nieuw leven inblaast. Opdracht volbracht.” – De Tijd

“Prachtige animatie” – Vertigo

Film zien?

De beste films en documentaires uit het filmtheater, direct bij jou thuis.