Un Silence

Onder-de-huid-kruipende thriller met sterke spanningsboog van Joachim Lafosse

Bekijk de film voor €4,99 Bekijk later

Net uit de cinema

In zijn tiende speelfilm focust de Belgische filmmaker Joachim Lafosse opnieuw op het gezin. Dit keer neemt hij je mee in een thriller waarin een pijnlijke familietragedie aan het licht komt. Na 25 jaar van verstikkende stilte – de filmtitel is treffend gekozen – stort het precaire evenwicht ineen. Met een fenomenale spanningsboog kruipt Un Silence langzaam onder je huid.
 “Niets wordt uitgesproken, maar je vóelt alles”

★★★★ De Morgen

 


 

Samen met haar zoon Raphael en haar echtgenoot François, een spraakmakende advocaat, leeft Astrid een geprivilegieerd leven. Op hun groot ommuurd landgoed kunnen ze de rust bewaren, ondanks de bekendheid die François geniet nadat hij betrokken was bij een van de grootste rechtszaken van de afgelopen jaren. Na 25 jaar stilte ziet Astrid het familiale evenwicht imploderen wanneer haar kinderen op zoek gaan naar gerechtigheid. Een Griekse tragedie dreigt zich te ontvouwen.

De films van Joachim Lafosse (Les Intranquilles, À perdre la raison, Les Chevaliers blancs) vielen meermaals in de prijzen. Zo ook Un Silence, dat in wereldpremière ging op het Filmfestival van San Sebastian in de Officiële Competitie. Lafosse won met de film de Prijs voor Beste Regie op het Filmfestival van Rome. De zaak-Dutroux gaf de Brusselaar het idee voor deze film.
 


 

“Met weinig woorden of grote gebaren maar met des te meer finesse maakt de Franse actrice Emmanuelle Devos haar innerlijke turbulentie glashelder.” ★★★★ Knack Focus

“Een broeierig familieportret” – Humbug

Film zien?

De beste films en documentaires uit het filmtheater, direct bij jou thuis.