There Is No Evil

Gouden Beer die het genre van politieke cinema naar een nieuw niveau brengt

Bekijk de film voor €4,99

Net uit de cinema

Door de ogen van vier Iraniërs vertelt regisseur Mohammad Rasoulof (A Man of Integrity) een aangrijpend verhaal over de doodstraf in hun land. Politieke cinema dat naar de keel grijpt en er de Gouden Beer voor won op de Berlinale.
 “Belangrijk én beklijvend meesterwerk”

★★★★★ De Morgen

 


 

Heshmat is een voorbeeldige echtgenoot en vader, maar niemand weet waar hij elke ochtend naartoe gaat. Pouya, een jonge dienstplichtige, kan zich er niet toe brengen een man te doden zoals hem is opgedragen. Javad, die is gekomen om zijn geliefde ten huwelijk te vragen, zit plotseling gevangen in een dilemma. Bharam, een verbannen arts, heeft besloten zijn nichtje eindelijk het geheim van zijn leven te onthullen. Deze vier verhalen zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. In het Iraanse regime waar de doodstraf nog steeds bestaat, strijden burgers voor hun vrijheid.

Regisseur Mohammad Rasoulof maakte niet alleen een film over de politieke situatie, de film zelf is een politieke boycot. Rasoulof was namelijk verboden door het regime om ooit nog films te maken en hij werd veroordeeld tot een jaar cel in maart 2020. Dat weerhield hem er niet van om onvergetelijke cinema te maken.

 


“Film op z’n moedigst” ★★★★ De Standaard

 “Een visceraal licht- en kleurenspel en een masterclass in subtiliteit.” Fantômas

“Indringende, urgente cinema van een filmmaker met ballen.” – K.U.T-Film

“Na de eindgeneriek laat de film je niet snel los. Zeer sterke politieke cinema.” – Vertigo

Film zien?

De beste films en documentaires uit het filmtheater, direct bij jou thuis.