The Wall

Vicky Krieps als onverbiddelijke grensbewaker tussen Amerika en Mexico

Houd mij op de hoogte Deze film is niet meer beschikbaar

Met The Wall duikt Philippe Van Leeuw voor de derde keer in een cruciale maatschappelijke kwestie. Dit keer het grensgebied tussen Amerika en Mexico. Hier wordt de grens streng bewaakt met hekken, sensoren, camera’s en grenspolitie. Alles om illegale overtochten te ontmoedigen. In deze meeslepende vertelling vervaagt echter voortdurend de lijn tussen goed en kwaad.

Jessica Comley is lid van de US Border Patrol tussen Arizona en Mexico. In deze meedogenloze woestijn is ze trots en vastbesloten om Amerika met alle mogelijke middelen te verdedigen tegen drugshandelaren en illegale immigratie. Maar door voortdurend de grenzen op te zoeken, gaat één van haar interventies mis en een oude inheemse man en zijn kleinzoon zijn er getuige van. Tegenover de autoriteiten zal het haar woord tegen het hunne zijn.

De rol van Jessica Comley wordt overtuigend gespeeld door de Luxemburgse Vicky Krieps (Corsage, Plus que jamais, Bergman Island), die je momenteel zeker tot de top van de Europese arthouse cinema kunt rekenen.

Film zien?

De beste films en documentaires uit het filmtheater, direct bij jou thuis.