The Velvet Queen

Prachtige speurtocht naar de zeldzame sneeuwluipaard in de Tibetaanse hooglanden

Deze film is niet meer beschikbaar

Een van ’s werelds meest gerenommeerde natuurfotografen, Vincent Munier, neemt avonturier Sylvain Tesson mee op een zoektocht naar de sneeuwluipaard in de Tibetaanse hooglanden. Een diep filosofische reis, met prachtige beelden van een plek waar de meesten van ons nooit zullen komen.
 “Veel meer dan een natuurdocumentaire”

★★★★ De Morgen

 


 

In de prachtige en onontgonnen bevroren toppen en valleien van Tibet woont de sneeuwluipaard. Eén van de meest zeldzame grote katten én een ware meester in de camouflage. Munier en Tesson bewegen zich vreedzaam over het majestueuze landschap en leren ons de kunst van het kijken – en bekeken worden. Tijdens de reis vinden de twee vrienden een gezamenlijke waardering voor de natuur en vieren ze de schoonheid van de wereld.

Regisseur Marie Amiguet legt de queeste vast met oog voor het natuurschoon en een vleugje relativerende humor. The Velvet Queen is een betoverende en ontroerende stille documentaire met een passende soundtrack gecomponeerd door Warren Ellis, samen met Nick Cave. Winnaar van de César (de Franse Oscar) voor beste documentaire.
 


 

The Velvet Queen is een fraaie docu vol natuurschoon” ★★★ HUMO

“Een film van een adembenemende schoonheid, met weidse berglandschappen en prachtige close-ups van de fauna.” VRT NWS

“De duizelingwekkende schoonheid van de Tibetaanse landschappen is de grote troef” BRUZZ

“Vincent Munier heeft een deugd die in onze hectische wereld met uitsterven bedreigd is: geduld.” – HUMBUG

Film zien?

De beste films en documentaires uit het filmtheater, direct bij jou thuis.