The Velvet Queen

Prachtige speurtocht naar de zeldzame sneeuwluipaard in de Tibetaanse hooglanden

Houd mij op de hoogte Deze film is niet meer beschikbaar

Een van ’s werelds meest gerenommeerde natuurfotografen, Vincent Munier, neemt avonturier Sylvain Tesson mee op een zoektocht naar de sneeuwluipaard in de Tibetaanse hooglanden. Een diep filosofische reis, met prachtige beelden van een plek waar de meesten van ons nooit zullen komen.
 “Fraaie docu vol natuurschoon”

★★★ HUMO

 


 

In de prachtige en onontgonnen bevroren toppen en valleien van Tibet woont de sneeuwluipaard. Eén van de meest zeldzame grote katten én een ware meester in de camouflage. Munier en Tesson bewegen zich vreedzaam over het majestueuze landschap en leren ons de kunst van het kijken – en bekeken worden. Tijdens de reis vinden de twee vrienden een gezamenlijke waardering voor de natuur en vieren ze de schoonheid van de wereld.

Regisseur Marie Amiguet legt de queeste vast met oog voor het natuurschoon en een vleugje relativerende humor. The Velvet Queen is een betoverende en ontroerende stille documentaire met een passende soundtrack gecomponeerd door Warren Ellis, samen met Nick Cave. Winnaar van de César (de Franse Oscar) voor beste documentaire.
 


 

“Natuurdocumentaire The Velvet Queen gaat eigenlijk veel meer over de mens dan over dieren” ★★★★ De Morgen

“Schilderachtige beelden” ★★★ VPRO Cinema

Film zien?

De beste films en documentaires uit het filmtheater, direct bij jou thuis.

Onze programma's

  • Beste Films van 2022

    Blik terug op het afgelopen jaar met de beste films en documentaires

    Bekijk programma