The Sweet East

Een dromerige en satirische roadtrip langs alle sociale uithoeken van Amerika

Bekijk de film voor €4,99 Bekijk later

Net uit de cinema

Tijdens een schoolreisje in Washington D.C. raakt Lillian gescheiden van haar klasgenoten. Met geen enkele intentie om hen terug te vinden, besluit ze de Amerikaanse oostkust op eigen houtje te verkennen. Ze belandt in een Alice in Wonderland-achtige reis met bizarre plotwendingen. The Sweet East is een humoristische roadtrip langs de absurditeiten van hedendaags Amerika.
 “Een geweldige hoofdrol van Talia Ryder”

★★★★ de Volkskrant

 


 

Op reis met je klasgenoten − niks voor de afstandelijke Lillian uit South Carolina. Tijdens een trip naar Washington D.C. vermaken haar medescholieren zich kostelijk in een karaokebar, maar zij zich trekt zich liever terug op de wc. Het schoolreisje neemt een bizarre wending als er een gewapende gek de bar binnenstormt. Punker Caleb, ook in de bar, brengt haar via ondergrondse tunnels in veiligheid en neemt haar mee naar een huis vol antifascistische activisten. Het is het startpunt van een absurde trip langs de Amerikaanse oostkust, waarbij ze de meest uitgesproken types ontmoet: van extreemrechtse complotdenkers tot opdringerige filmmakers die haar willen omtoveren tot filmster. Onbevangen verkent Lilian deze onbekende werelden.

Wat is de huidige sociale staat van Amerika? Debuterend regisseur Sean William Price (bekend als cinematograaf van o.a. Good Time) laat het zien in de weelderige roadmovie The Sweet East − een coming-of-age verhaal tegen de achtergrond van het huidige Amerika, afgetopt met een absurdistisch Alice in Wonderland-sausje. Met een sterke hoofdrol van Talia Ryder (Never Rarely Sometimes Always), die ook het openingsnummer inzong, en rollen van Earl Cave (The Unlikely Pilgrimage of Harold Fry), Ayo Edebiri (The Bear) Jacob Elordi (Priscilla)
 


 

“Zelfbewust en humoristisch, maar ook rauw en cynisch” ★★★★ VPRO Cinema

“Ongrijpbare droomreis door een gekkenhuis” ★★★★ NRC

“Intrigeert met zijn soms surrealistisch portret van Amerika” ★★★ De Morgen

“Vol bizarre ongein” ★★★ De Standaard

“Een prettig verwarrend verhaal, tjokvol details, met een cast om te bewonderen” ★★★1/2 Cinemagazine

“Totaal unieke en eigenzinnige kijkervaring” – de Filmkrant

Film zien?

De beste films en documentaires uit het filmtheater, direct bij jou thuis.