The Stones and Brian Jones

Onthullende docu over de zeven turbulente eerste jaren van The Rolling Stones

Bekijk de film voor €4,99 Bekijk later

Net uit de cinema

Als medeoprichter van The Rolling Stones katapulteerde Brian Jones zijn band naar ongekende hoogtes. Maar met hemzelf ging het helemaal niet goed: door zijn hevige drank- en drugsverslaving werd hij in juni 1969 uit de band gezet. Een maand later werd hij dood in zijn zwembad gevonden. The Stones and Brian Jones vertelt het verhaal van de zeven turbulente eerste jaren van The Rolling Stones, waarbij de onmiskenbare rol van Brian Jones als muzikale legende centraal staat.
 “Boeiende, goed gemaakte docu die de clichés vakkundig vermijdt”

– De Morgen

 


 

In 1961 besloten twee jonge talenten, Mick Jagger en Keith Richards, beiden slechts 18 jaar oud, hun krachten te bundelen om een band op te richten. Met de toevoeging van gitarist Brian Jones ontstond het legendarische The Rolling Stones. Hoewel Brian geen leadzanger was, ontpopte hij zich met zijn creatieve genialiteit en charismatische sex appeal tot onbetwiste bandleider. Terwijl The Rolling Stones de absolute wereldtop bereikten, bevond Brian zich in een diep persoonlijk dal. Door zijn verslavingen verliet hij de band in 1969. Kort daarna verdronk hij op 27-jarige leeftijd in zijn zwembad.

Wat maakte The Rolling Stones zo ongelooflijk succesvol? En welke invloed had Brian Jones hierop? Documentairemaker Nick Broomfield ontrafelt met behulp van archiefmateriaal en onthullende interviews het geheim achter de band. Als leidraad gebruikt hij het bewogen, maar veel te korte leven van Brian Jones, die tijdens de levendige vrijheid van de jaren 60 naar de hoogste hoogtes klom, om vervolgens het diepste dal in te storten.
 


 

“Goed geïnformeerde documentaire” ★★★★ VPRO Cinema

“Touching film” ★★★★ The Guardian

★★★ NRC

“De worstelingen waar Brian Jones mee kampte worden door regisseur Broomfield op overtuigende wijze weergegeven” ★★★★ Cinemagazine

“Memorabele laatste stuiptrekking” – de Filmkrant

Film zien?

De beste films en documentaires uit het filmtheater, direct bij jou thuis.