The Iron Lady

Een van Meryl Streeps meest iconische vertolkingen, met Olivia Colman als dochter

Houd mij op de hoogte Deze film is niet meer beschikbaar

Margeret Thatcher, de eerste vrouwelijke premier van het Verenigd Koninkrijk en controversiële politica, komt weer helemaal tot leven dankzij het fenomenale spel van Meryl Streep – die voor deze rol de Oscar voor Beste Actrice won. En verrassend is ook een bijna onherkenbare Olivia Colman die de dochter van Thatcher fantastisch vertolkt.
 “Meryl Streep is verbluffend als Britse ijzervreetster Margaret Thatcher”

★★★ VPRO Cinema

 


 

“The lady’s not for turning!” Deze iconische uitspraak van de conservative premier Margaret Thatcher symboliseert haar sterke karakter: een vrouw die in een dominante mannenwereld zich steeds sterk wist te houden. En dat in een tijd van torenhoge werkloosheidscijfers. Meryl Streep speelt Thatcher door de decennia heen, van opkomend politica tot verbitterde vrouw die verguisd wordt door een groot deel van de Britten. Maar welke prijs betaal je voor al dit harde knokken?

Een verrassend en intieme film van Phyllida Lloyd (Mamma Mia!) over een bijzondere, complexe vrouw met een alles overstijgende vertolking van Meryl Streep (The Devil Wears Prada, The Post, Julie & Julia) als ’the Iron Lady’. Naast Oscar voor Beste Actrice won deze film ook de Oscar voor Beste make-up.

Film zien?

De beste films en documentaires uit het filmtheater, direct bij jou thuis.

Onze programma's

  • Grandes Dames van de Cinema

    Geniet van de crème de la crème van de filmwereld met deze steractrices

    Bekijk programma