The Iron Claw

Waargebeurd verhaal van een roemruchte worstelfamilie, met o.a. Zac Efron

Houd mij op de hoogte Binnenkort op Picl

De Von Erichs zijn een legendarische worstelfamilie uit Texas, beroemd geworden door hun spectaculaire optredens in de ring. De vier broers traden in de voetsporen van hun vader Fritz en veroverden de wereld met hun kenmerkende greep ‘The Iron Claw’. Maar wat begon als een familie vol glorie, veranderde in een hartverscheurende tragedie, waarbij de onzichtbare greep van Fritz hun levens verwoestte.
 “Een fantastische Zac Efron schittert met zijn opgepompte lijf”

★★★★ HUMO

 


 

Het gaat de vier broers Kevin, Kerry, David en Mike voor de wind; als showworstelaars maken ze furore in de ring. Ze volgen daarbij hun vader en coach Fritz op, die er geen geheim van maakt wie zijn favoriet is. Maar buiten de ring lijkt er een ware ‘Von Erich-vloek’ te heersen en wordt de weg naar eeuwige roem omgeven door ondraaglijke persoonlijke tragedies.

The Iron Claw is een hartverscheurend familieverhaal over (giftige) mannelijkheid, de competitieve drang om de top te bereiken en het uiteenvallen van dromen. De cast bestaat o.a. uit Zac Efron (The Greatest Showman, Baywatch), Jeremy Allen White (The Bear) en Harris Dickinson (Triangle of Sadness), die allemaal een enorme fysieke transformatie ondergingen voor hun rol. Opvallend genoeg is de tragedie in The Iron Claw slechts een deel van het volledige verhaal. Regisseur Sean Durkin besloot de meest schrijnende details achterwege te laten, om het publiek niet te overspoelen met nog meer verdriet.
 


 

“Wie allergisch is voor testosteroncinema, heeft niets te vrezen tijdens deze uitgebalanceerde publieksfilm” ★★★ De Standaard

“Tragisch worsteldrama dat spierbalgerol countert met krachtige emoties” – De Morgen

“Geweldig vertolkt door Zac Efron” ★★★★ VPRO Cinema

“Gaandeweg steeds beklemmender” ★★★★ de Volkskrant

“Elk opzicht indrukwekkend” – de Filmkrant

Film zien?

De beste films en documentaires uit het filmtheater, direct bij jou thuis.