Thank God for the Gift

Documentaire over de vooruitstrevende en controversiële kunstcurator Jan Hoet

Bekijk de film voor €4,99 Bekijk later

Net uit de cinema

Jan Hoet is een van de meest markante figuren uit de recente Belgische kunstgeschiedenis. Met zijn flamboyante persoonlijkheid en controversiële visie groeide hij uit tot een van de meest prominente curatoren in de kunstwereld. Deze docu werpt een blik in zijn wereld: een wereld waarin kunst overheerst en de grens tussen privé en professioneel niet te trekken is.
 “Knappe documentaire”

★★★★ De Standaard

 


 

Tien jaar geleden overleed Jan Hoet op 77-jarige leeftijd. In zijn meer dan 50 jaar durende carrière, gekenmerkt door een onverzadigbare passie voor kunst, radicale eerlijkheid en een diepgeworteld geloof in volledige intellectuele en emotionele vrijheid, groeide hij uit tot een topcurator. Met zijn aanpak wist hij kunst uit het museum te halen en naar de mens te brengen, waardoor hij kunst toegankelijk en relevant maakte voor een breder publiek.

In de documentaire Thank God for the Gift neemt filmmaker Luc Vrydaghs je mee op het bijzondere pad dat Jan Hoet gedurende zijn succesvolle carrière bewandelde, met als rode draad zijn favoriete schilderij: het 15e-eeuwse Lam Gods van de gebroeders Hubert en Jan van Eyck.
 


 

“Net als de figuur van Hoet zelf verveelt de documentaire ‘Thank God For The Gift’ geen seconde.” – Het Nieuwsblad

Film zien?

De beste films en documentaires uit het filmtheater, direct bij jou thuis.