Skunk

Koen Mortiers rauwe kijk op het leven binnen de muren van de jeugdpsychiatrie

Houd mij op de hoogte Binnenkort op Picl

In 2015 bracht jeugdpsychiater Geert Taghon het boek ‘Skunk’ uit, gebaseerd op de ervaringen van verschillende jongeren met wie hij werkte. Hij schetst het verhaal van Liam, een tiener die zijn destructieve thuisleven inruilt voor een jeugdinstelling, maar ook daar niet kan ontsnappen aan zijn verleden. De Vlaamse regisseur Koen Mortier (Ex-drummer, Engel) bewerkte dit indringende verhaal tot een confronterend drama.
 “Voert u op fenomenale wijze mee naar de groezelige rand van de maatschappij”

★★★1/2 HUMO

 


 

De verwaarloosde Liam groeit op in een gezin dat geteisterd wordt door middelenmisbruik en (seksueel) geweld. Zijn gewelddadige gedrag op school resulteert uiteindelijk in zijn plaatsing in een jeugdinstelling. Ondanks alle goede begeleiding, worstelt Liam nog steeds om zijn traumatische verleden achter zich te laten. Skunk werpt niet alleen een licht op de zware uitdagingen waarmee jongeren in de instelling te maken hebben, maar ook op de obstakels waar hulpverleners tegenaan lopen.

Skunk is rauw, heftig en indringend, maar dient voor Koen Mortier vooral als een krachtige oproep naar de overheid voor meer begrip voor deze vaak vergeten groep jongeren. De hoofdrol wordt op indrukwekkende wijze vertolkt door Thibaud Dooms, die geselecteerd werd als European Shooting Star op de Berlinale.
 


 

“Brengt de rauwe realiteit van de jeugdpsychiatrie ongemakkelijk dichtbij” ★★★ De Morgen

“De intense film grijpt je aandacht” – De Standaard

“Koen Mortiers meest doorleefde film tot nu toe” ★★★ Knack Focus

“Keihard en deprimerend. En toch meeslepend” ★★★ BRUZZ

“Een film die echt een groot publiek verdient” ★★★★ KUTfilm

  • Still van de Belgische film Skunk

Film zien?

De beste films en documentaires uit het filmtheater, direct bij jou thuis.