Simple comme Sylvain

Scherpzinnige romcom waarin een professor en aannemer woest verliefd worden

Bekijk de film voor €4,99 Bekijk later

Net uit de cinema

Liefde overwint alles, toch? Dat blijkt niet helemaal het geval als je Sophia en Sylvain bekijkt, want ondanks hun overduidelijke aantrekking lijken de twee werelden waarin ze zich bevinden niet makkelijk verzoenbaar. Simple comme Sylvain is een satirische romantische komedie in het sappige Canadees Frans.
 “Frustrerend, maar ook ontzettend herkenbaar”

★★★★ de Volkskrant

 


 

Sophia is professor in filosofie aan de universiteit en 10 jaar getrouwd met Xavier. De twee zijn gelukkig samen maar hebben niet een relatie die je gepassioneerd kan noemen. Bij de verbouwing van een vakantiehuis ontmoet Sophia de charmante, joviale aannemer Sylvain. De vonk slaat al snel over en Sophia wordt stapelgek op de vurige Sylvain, die maar niet genoeg van haar kan krijgen. De liefde en passie doen haar beseffen dat ze het huwelijk met Xavier moet stoppen en verder wil met Sylvain. Maar wanneer ze elkaars familie en vrienden ontmoeten, lijken hun twee leefwerelden wel héél ver uit elkaar te liggen. Overleeft hun prille liefde dat wel?

Simple comme Sylvain is de vierde speelfilm van de Canadese actrice en regisseur Monia Chokri, die zelf een van de bijrollen speelt.
 


 

“Als een oude Woody Allen-film, maar dan met goede seks” ★★★★ NRC

“Een origineel antwoord op de Amerikaanse romcom” – De Standaard

“Overtuigende romantische komedie over wellustige liefde” ★★★ De Morgen

“Getrakteerd op mooie Canadese natuur en innovatieve cinematografie” ★★★1/2 Cinemagazine

“Een eigentijdse screwball-komedie” – de Filmkrant

Film zien?

De beste films en documentaires uit het filmtheater, direct bij jou thuis.