Shoplifters

Aandoenlijk Japans portret van Kore-eda over onrecht en échte familie

Houd mij op de hoogte Deze film is niet meer beschikbaar

Helemaal weg van Kore-eda’s menselijke, lieve films? Mis dan zeker zijn nieuwste film Broker niet, vanaf 12 januari in de bioscoop.

De hechte familie van Osamu zijn stuk voor stuk goeie mensen, maar ze komen wel rond met winkeldiefstallen. Wanneer ze een klein meisje alleen tegenkomen op straat beslissen ze haar in huis te nemen en te helpen. Maar al snel mondt deze liefdevolle daad uit in een vervelende situatie die de hele familie op de proef stelt.
 “Een delicate masterclass in empathie”

★★★★ De Morgen

 


 

Het kleine meisje blijkt van huis weggelopen te zijn en wordt als vermist opgegeven. Maar het meisje blijkt dolgelukkig in haar nieuwe gezin vol dieven, maar ook vol liefde. Tot een onverwachte gebeurtenis verborgen geheimen blootlegt en de familiebanden hevig op de proef worden gesteld.

Shoplifters werd genomineerd voor de Oscar voor Beste Buitenlandse film en is van de hand van Hirokazu Kore-eda (La Vérité).
 


 

“Kore-eda brengt het allemaal verzorgd, tactiel, beheerst en met veel oog voor sfeer en detail in beeld, alsof hij je op een best of trakteert.’ ★★★★ Focus Knack

“Hirokazu Kore-Eda bereikt hier bijna de perfectie.” – Vertigo

“Meesterlijk. Subliem. Magnifiek. Voortreffelijk” ★★★★★ de Volkskrant

Film zien?

De beste films en documentaires uit het filmtheater, direct bij jou thuis.