Robot Dreams

Oscargenomineerde, allerliefste ode aan vriendschap in het New York van de jaren 80

Bekijk de film voor €4,99 Bekijk later

Net uit de cinema

Wie dacht dat een vriendschap tussen een hond en robot niet ontroerend kon zijn, kan zich laten verrassen door Robot Dreams. In het New York van de jaren 80 ontstaat een innige band tussen Dog en zijn zelfgebouwde robotmaatje. Zonder dialoog, maar met veel humor en een heerlijke nostalgische soundtrack (denk ‘September’ van Earth, Wind & Fire) weet de film ongetwijfeld je hart te stelen.
 “De mooiste en meest ontroerende familiefilm van 2023”

★★★★ De Morgen

 


 

Dog woont op zichzelf in Manhattan, maar is het zat om altijd alleen te zijn. En dus bestelt en bouwt hij zijn eigen robot. Al snel worden Dog en Robot beste vrienden en gaan ze er samen op uit om New York te ontdekken. Maar na een prachtige stranddag slaat het noodlot toe en worden ze van elkaar gescheiden. Dog zet alles op alles om bij zijn robotmaatje terug te komen, terwijl Robot blijft dromen over hun avonturen samen.

Pablo Berger (vooral bekend van Blancanieves (2012), een bewerking van het sprookje Sneeuwwitje van de gebroeders Grimm) baseerde Robot Dreams op de gelijknamige striproman van de Amerikaanse auteur Sara Varon. De film ging in wereldpremière op het Filmfestival van Cannes, won de Grand Prix op het belangrijkste internationale animatiefilmfestival én is nu genomineerd voor de Oscar voor Beste Animatiefilm.
 


 

“Toont hoe mooi en tegelijk hartverscheurend een vriendschap kan zijn.” ★★★★ Knack Focus

“Volstrekt uniek en liefdevol” ★★★★ NRC

“Een lief en fantasievol verhaal over vriendschap” ★★★★ de Volkskrant

“Blijft tot en met het onverwachte einde trouw aan de oprechte gevoelens van zijn protagonisten” ★★★★ InDeBioscoop

“Het plezier van de film zit hier in de nostalgische details” – de Filmkrant

Film zien?

De beste films en documentaires uit het filmtheater, direct bij jou thuis.