Radical

In een Mexicaans grensstadje gooit een bevlogen leraar alle conventies uit het raam

Houd mij op de hoogte Binnenkort op Picl

Het Mexicaanse grensplaatsje Matamoros wordt geteisterd door geweld en corruptie. Veel aandacht voor onderwijs is er dan ook niet. Maar leraar Sergio is vastbesloten om met zijn radicale methodes zijn leerlingen te inspireren. Radical won al meerdere publieksprijzen op festivals en leraar Sergio wordt bevlogen neergezet door acteerveteraan Eugenio Derbez.
 “Als kijker ga je helemaal mee in Sergio’s enthousiasme”

★★★★ Trouw

 


 

Leraar Sergio Correa komt vol goede moed aan op zijn nieuwe school in het Mexicaanse Matamoros, tegen de grens met Texas. De bevlogen onderwijzer ontdekt al snel dat er op de school weinig middelen zijn – de computers werden vier jaar geleden gestolen en nooit vervangen – en dat er nog minder enthousiasme is om de jongeren iets bij te leren: de regio wordt geteisterd door bendes, de kinderen komen vaak uit moeilijke thuissituaties en behalen de laagste testscores van het land. Hij besluit het roer compleet om te gooien en ‘radicale’ methodes te gebruiken om zijn leerlingen te inspireren en een betere toekomst te bieden.

Radical is gebaseerd op een waargebeurd verhaal, dat prachtig vertolkt wordt door de innemende jonge cast en hoofdrolspeler Mexicaanse superster Eugenio Derbez, die ook een leraar speelde in de Oscarwinnende film Coda. Deze inspirerende aanklacht tegen conventie was de winnaar van de Festival Favorite Award op het Sundance Film Festival en de winnaar van de LIFF publieksprijs op het Leiden International Film Festival.

 


 

“Hartverwarmend” ★★★ NRC

“In dit hartverwarmende klaslokaal gaat het niet om cijfers” – Het Parool

★★★ VPRO Cinema

“Eugenio Derbez zet met Sergio een uniek personage neer die bijzonder sympathiek is” ★★★★ Cinemagazine

Film zien?

De beste films en documentaires uit het filmtheater, direct bij jou thuis.