Perdidos en la noche

Mysterieuze thriller die de diepgewortelde corruptie in Mexico blootlegt

Houd mij op de hoogte Binnenkort op Picl

Op een groot landgoed in Mexico bemachtigt Emiliano een baan als klusjesman. Zijn aanwezigheid is allesbehalve toevallig – hij speurt hier namelijk naar sporen van zijn vermiste moeder. Op zoek naar antwoorden belandt hij in een verstikkend web van geheimen. Deze Lynchiaanse thriller werpt een scherp licht op de diepgewortelde corruptie in Mexico.
 “Onvoorspelbare thriller met een waanzinnige visuele stijl”

★★★★ VPRO Cinema

 


 

In een afgelegen Mexicaanse gemeenschap leiden protesten tegen de internationale mijnindustrie tot de mysterieuze verdwijning van activisten, waaronder Emiliano’s moeder. Op zoek naar de waarheid achter haar verdwijning belandt hij in de grote villa van de steenrijke en eigenaardige familie Almeda. Langzaam dringt Emiliano zich binnen in de familie, maar pas te laat beseft hij waar hij terecht in is gekomen.

Lost in the Night is de vijfde film van Amat Escalante, die ook de Netflix-serie Narcos: Mexico regisseerde. Met een scherp oog schetst hij een somber beeld van Mexico als land waar klassenongelijkheid en uitbuiting overheersen – thematiek die opvallende parallellen vertoont met Bong Joon-ho’s Parasite. De film behaalde de selecties voor zowel het Cannes Film Festival als het International Film Festival Rotterdam (IFFR).
 


 

“Gruizig realisme vloeit over in een warmbloedige satire” ★★★★ de Volkskrant

“Ambitieus bouwwerk vol verhalen en thema’s” ★★★ NRC

“Verveelt geen moment” ★★★1/2 Cinemagazine

“Dit is een ijzersterke, dodelijk cynische film.” – de Filmkrant

Film zien?

De beste films en documentaires uit het filmtheater, direct bij jou thuis.