Pacifiction

Laat je volledig onderdompelen in Tahiti met deze heerlijk onvoorspelbare film

Houd mij op de hoogte Deze film is niet meer beschikbaar

De grensverleggende Catalaanse filmmaker Albert Serra brengt je met Pacifiction zijn grootste film tot nu toe. Dit is zijn versie van een blockbuster: een ambitieuze onderdompeling in Tahiti. Meer nog dan het spannende detectiveverhaal, overtuigt de film door zijn zwoele en geheimzinnige sfeer.
 “Verbluffend gedurfd, radioactief, onvoorspelbaar”

★★★★ Knack Focus

 


 

Als Hoge Commissaris van de Franse Republiek kent De Roller zijn weg op het Frans-Polynesische eiland Tahiti. Altijd gekleed in wit pak beweegt de charmante politicus zich met het grootste gemak van een zakelijke bijeenkomst naar een louche nachtclub en van een dansoptreden naar een surfwedstrijd. Of hij nu locals paait of een priester onder druk zet, elke ontmoeting is een onderhandeling of performance. Zijn diplomatieke talenten worden echter stevig getest als het gerucht gaat dat er een Franse kernproefonderzeeër voor de kust van het eiland is gesignaleerd.

Pacifiction is een broeierige, politieke thriller waarin een geslepen bureaucraat de grenzen van zijn invloed bereikt. In een hypnotiserend ritme haalt regisseur Albert Serra thema’s aan als koloniale bureaucratie, geopolitieke machtsspellen en nucleaire dreiging. De adembenemende cinematografie en het spel van Benoît Magimel werden menigmaal bekroond, waaronder door Cahiers du Cinéma dat Pacifiction in 2022 uitriep tot Film van het Jaar.
 


 

“De begenadigde Franse acteur ­Benoît Magimel verdwijnt volledig in De Roller.” ★★★★ De Standaard

“Een tropenkoortsige parel. Benoît Magimel is schitterend en zijn hoofdfiguur grijpt nu al naar de trofee voor het Onvergetelijkste Personage.” ★★★★ HUMO

“Serra’s film doet denken aan het enigmatische Twin Peaks of het bevreemdend exotische Only God Forgives.” ★★★★ De Morgen

“Een dijk van een politieke thriller die de geduldige kijker beloont met een filosofische openbaring.” – Fantômas

Film zien?

De beste films en documentaires uit het filmtheater, direct bij jou thuis.