Oliver Sacks – His Own Life

Fascinerend portret van de wereldberoemde en briljante neuroloog Oliver Sacks

Houd mij op de hoogte Deze film is niet meer beschikbaar

Een paar weken na het afronden van zijn memoires, ontdekt neurowetenschapper Oliver Sacks dat een zeldzame vorm van kanker is teruggekeerd. Hij heeft nog maar een paar maanden te leven. Een maand later laat hij zich interviewen over zijn leven en werk, ondersteund door zijn naasten en zijn notitieboekjes.“Verdomd ontroerend”

★★★★ De Morgen

 


 

Hij is ’s werelds beroemdste neuroloog; een innemende, onconventionele en briljante wetenschapper die bijzonder geliefd was. Dat er überhaupt iets van Sachs terecht kwam, blijkt niets minder dan een wonder. De wijze, vrolijke dokter was een groot deel van zijn leven, zoals zijn collega het bondig verwoordt, ‘a supreme fuck-up’. Een buitenstaander die, worstelend met zijn seksualiteit en zijn uitbundige, en vaak ook extreme gedrag, wel meerdere levens lijkt te hebben geleefd.

In deze documentaire vertelt Sachs zijn levensverhaal, dat minstens zo ongerijmd en krankzinnig is als de bijzondere ziektegeschiedenissen van zijn patiënten. Op 81-jarige leeftijd, met nog maar een half jaar te leven, vertelt hij nog één keer een wonderbaarlijke levensgeschiedenis: die van hemzelf. Over een sprankelende man voor wie niets of niemand te vreemd was en die zijn naderende dood verwelkomt als een nieuw avontuur.


 

“Beautiful and honest study of an amazing man” ★★★★ The Guardian

Film zien?

De beste films en documentaires uit het filmtheater, direct bij jou thuis.