Northern Comfort

Alles gaat mis in deze hilarische komedie over een vliegangstcursus voor rijken

Bekijk de film voor €4,99 Bekijk later

Net uit de cinema

In deze eerste, hilarische Engelstalige komedie van de IJslandse regisseur Hafsteinn Gunnar Sigurðsson proberen vier uiteenlopende types van hun vliegangst af te komen. Een luxe cursus moet uitkomst bieden, met als laatste test: een ‘blootstellingsvlucht’ van Londen naar IJsland. Maar helaas gaat alles wat mis kan gaan, ook daadwerkelijk mis.

De vier cursisten hebben elk hun eigen reden om hun vliegangst de baas te worden: projectontwikkelaar Sarah plant een romantische vakantie met haar partner; auteur Edward moet naar een literatuurfestival in Argentinië en Alfons wordt door zijn influencer-vriendin gedwongen om met haar op Insta-waardige reizen te gaan. Tijdens de blootstellingsvlucht gaat alles mis en belanden ze op een geïsoleerde plek in een ondergesneeuwde omgeving. Verdwaald en bevroren worden ze gedwongen hun angsten onder ogen te zien.

Northern Comfort is een scherpe satire op de bovenklasse, met over-the-top eigenzinnige humor, wat doet denken aan Ruben Östlund’s Triangle of Sadness. Regisseur Hafsteinn Gunnarsson trok voor zijn film een indrukwekkende cast van internationale acteurs aan, met Timothy Spall (The Last Bus), Sverrir Gudnason, Ella Rumpf, Lydia Leonard en Simon Manyonda in de hoofdrollen.
 


 

“Sigurðsson kiest voor de botte bijl, wat nog verrassend goed uitpakt” ★★★ de Volkskrant

“Sigurðsson voert het absurdisme langzaam op” – de Filmkrant

  • Still van de film Northern Comfort

Film zien?

De beste films en documentaires uit het filmtheater, direct bij jou thuis.