My Salinger Year

In de jaren 90 in New York begint Joanna haar droombaan bij een literair agentschap

Deze film is niet meer beschikbaar

New York, de jaren 90. Na haar afstuderen droomt Joanna ervan schrijfster te worden. Ze vindt een baan als assistent van Margaret, een onverstoorbare en ouderwetse literair agent, met J.D. Salinger (auteur van Catcher in the Rye) als een van haar beroemdste cliënten.

Joanna leeft ondertussen in twee tegengestelde werelden. Want begeeft ze zich overdag in de wereld van glamour in het statige kantoor vol ouderwetse dictafoons, typemachines en lunches waar drie martini’s de norm zijn, is het ’s avonds op de centen zitten in het huis waar ze woont mét haar socialistische vriend, maar zónder gootsteen.

Joanna’s werk bestaat grotendeels uit het verwerken van de vele fanbrieven voor Salinger. Maar hoe meer ze de soms hartverscheurende post van over de hele wereld leest, hoe meer het haar tegenstaat de onpersoonlijke standaardbrief waar het agentschap mee werkt als reactie te sturen. Stiekem begint ze de antwoordbrieven persoonlijker te maken, met grappige en ontroerende gevolgen. En terwijl Joanna hierbij de stem van de grote schrijver Salinger gebruikt, ontdekt ze die van haarzelf.


 

“In tegenstelling tot het karikaturale The Devil Wears Prada komt My Salinger Year heel bescheiden, realistisch en respectvol over.” – Vertigo

Film zien?

De beste films en documentaires uit het filmtheater, direct bij jou thuis.