Mon Légionnaire

Een tedere film over (het gebrek aan) liefde tussen soldaat, gezin en vaderland

Deze film is niet meer beschikbaar

Het Franse vreemdelingenlegioen spreekt tot iedereens verbeelding. Maar de anonieme soldaat gaat vaak nog schuil achter een mens dat geliefd en gemist wordt. Mon Légionnaire is het verhaal van twee koppels op verschillende rangen in het leger welke rol de (vaderlands)liefde heeft in hun leven.

De jonge Nika volgt haar man Vlad wanneer hij wordt gestationneerd op Corsica bij het vreemedelingenlegioen. Daar ontmoet ze Céline, de vrouw van de commandant. Terwijl hun mannen hun leven wijden aan Frankrijk, loodsen de vrouwen elkaar door een leven van eenzaamheid en afwachting. Het traditionele familieleven dat ze voor zich zagen moet plaats maken voor de werkelijkheid: het vreemdelingenlegioen is nu hun familie.

Regisseur Rachel Lang weet als geen ander hoe een soldatenleven aanvoelt, want ze was zelf luitenant in het Franse leger. Ze haalde ook inspiratie uit haar missies voor de film, zo was zij net als Vlad en de commandant uitgestuurd naar de Sahel woestijn.


 

“The intelligence, candour and unaffected artistry of Rachel Lang’s outstanding film, show themselves in its keynote of normality.” ★★★★ The Guardian

Film zien?

De beste films en documentaires uit het filmtheater, direct bij jou thuis.