Men

Onheilspellend vervreemdende horror van de maker van Ex Machina

Houd mij op de hoogte Deze film is niet meer beschikbaar

Een jonge vrouw móet er even tussenuit, dus huurt ze een landhuis op het rustige Engelse platteland. Daar ontmoet ze de verhuurder van het huis (Rory Kinnear), de priester (Rory Kinnear), de barman in de pub (Rory Kinnear), de dorpsgenoten (Rory Kinnear) en vooral een gekke naakte man die haar achtervolgt (Rory Kinnear, nee, dit is geen foutje). Men is een uiterst vervreemdende, maar mateloos intrigerende film die verlies, schuld en man-vrouwverhoudingen verweeft.

 “Regisseur Alex Garland heeft zijn horrorwereld tot in de kleinste details onder controle.”

★★★★ de Volkskrant

 


 

Een jonge vrouw (Jessie Buckley) trekt zich na de dood van haar man terug op het Britse platteland. Daar wordt haar rust verstoord wanneer het lijkt alsof iets of iemand haar stalkt. Wat begint als een sluimerende dreiging wordt een regelrechte nachtmerrie, waarin ze belaagd wordt door de demonen uit haar verleden.

Regisseur Alex Garland heeft een voorliefde voor sci-fi en horrorfilms met een maatschappelijk kantje en maakt na Ex Machina en Annihilation met Men een beklemmend horrordrama. Jessie Buckley (The Lost Daughter, I’m Thinking of Ending Things) en Rory Kinnear (No Time To Die) vervullen de hoofdrollen.


 

“In Men, zoekt Garland de grenzen van de horrorfilm op” HUMBUG

“Excellent performances from Kinnear in a number of different roles” ★★★ The Guardian

Film zien?

De beste films en documentaires uit het filmtheater, direct bij jou thuis.