Lunana A Yak in the Classroom

Het Bhutaanse berglandschap betovert in deze lieve feelgood film

Houd mij op de hoogte Deze film is niet meer beschikbaar

Voor zijn laatste opleidingsjaar wordt de jonge leraar Ugyen naar het extreem afgelegen dorpje Lunana gestuurd, dat in de hoge bergtoppen van de Himalaya ligt.
 “Dit is cinema die deuren wijd openzet naar de wereld”

De Standaard

 


 

Het liefst zou Ugyen muzikant worden en verhuizen naar Australië, maar in tegenstelling tot zijn grote droom zal hij zes dagen moeten lopen om Lunana te bereiken en daar les te gaan geven. De grote hoogte en het gebrek aan voorzieningen van zijn nieuwe omgeving zorgen ervoor dat hij meteen na aankomst wil vertrekken. Maar het warme welkom van de kinderen en de spirituele kracht van de dorpelingen, brengen hem tot inkeer en zullen zijn lot voorgoed veranderen.

Lunana, A Yak in the Classroom viel meermaals in de prijzen op internationale filmfestivals en was vorig jaar genomineerd voor een Oscar voor Beste Buitenlandse Film. Het is daarmee de allereerste Oscargenomineerde film uit Bhutan.
 


 

“Overtuigt puur op authenticiteit” ★★★ De Morgen

“Lunana overstijgt de typische strijd tussen traditie en moderniteit. Voor regisseur Dorji is die onvermijdelijke botsing dan ook geen clash, maar een verrijking.” ★★★ Knack-Focus

“Pawo Choyning Dorji speelt mooi de contrasten uit tussen Ugyen en de mensen die hij ontmoet.” – HUMBUG

Film zien?

De beste films en documentaires uit het filmtheater, direct bij jou thuis.