L’événement

Prijswinnend drama over het recht om een zwangerschap te beëindigen

Houd mij op de hoogte Deze film is niet meer beschikbaar

In het Frankrijk van de jaren ’60 was het idee ‘baas in eigen buik’ nog lang niet doorgedrongen. Dat bewijst Audrey Diwan in haar bijzonder portret van een jonge, veelbelovende vrouw die ervoor kiest haar eigen leven niet op te geven voor dat van een kind.

 “Een hartverscheurende, maar ook hartveroverende film”

★★★★ De Standaard

 


 

De Franse student Anne heeft een mooie toekomst voor zich. Ze werkt aan haar studie en is van plan zich van haar sociale afkomst los te wrikken. Die droom spat in één klap uiteen wanneer ze onverwachts zwanger raakt van een zomerliefde. Anne wil ooit wel een kind, maar niet in plaats van een leven; dat is hoe deze zwangerschap voor haar voelt. Artsen willen haar niet helpen, want op abortus staat een gevangenisstraf. Terwijl haar eindexamens naderen, besluit Anne het heft in eigen handen te nemen, met gevaar voor eigen leven.

Naar het gelijknamige boek van Annie Ernaux. Het indrukwekkende L’événement ging in première op het filmfestival van Venetië en won daar de Gouden Leeuw.
 


 

“Een film om te beleven. Alsof Annes lichaam ook het jouwe wordt.” ★★★★ De Morgen

“We voelden in L’événement tot in onze vezels hoe ontzagwekkend diep een abortus er fysiek en mentaal inhakt.” ★★★★ HUMO

“Het lijkt wel een roman.” ★★★ BRUZZ

“Gaandeweg zwelt het vrij klassieke L’événement aan tot een thriller, maar dan één van het rauwe, realistische soort, zonder een spat sentiment en zonder prekerigheid.” ★★★★ Focus Knack

“Brutaal, bot en bloedeerlijk.” Fantômas

Film zien?

De beste films en documentaires uit het filmtheater, direct bij jou thuis.