l’Ennemi

Spannend psychologisch drama van Belgische bodem met politiek tintje

Houd mij op de hoogte Deze film is niet meer beschikbaar

Vrij los gebaseerd op de dood van de vrouw van Waals politicus Bernard Wesphael neemt dit spannend drama je bij de hand voor een verbijsterende zoektocht naar een dader.
 “Een beklijvende filmervaring”

De Morgen

 


 

Prominent Belgisch politicus Jérémie meldt zich bij de receptie van het hotel waar hij logeert. Met bloeddruppels op zijn kleren, beweert hij dat zijn vrouw zelfmoord heeft gepleegd en levenloos in hun hotelkamer ligt. Vanaf dat moment duiken we in het hoofd van Jérémie en wordt alles een waas. Hij wordt ervan beschuldigd zijn vrouw te hebben vermoord in hun hotelkamer aan de Noordzee en de zaak wordt al snel breed uitgemeten in de pers. De vraag blijft: is hij schuldig of niet? Niemand weet het en zelfs Jérémie twijfelt aan zijn onschuld.

Een ongelofelijk spannend psychologisch drama, dat vrij gebaseerd is op het waargebeurdeverhaal rond Bernard Wesphael en diens vrouw Véronique Pirotton, die in 2013 dood werd aangetroffen in Oostende. Na drie jaar werd de politicus vrijgesproken vanwege de twijfel aan zijn schuld of onschuld.
 


 

“Een stijlvolle film met een geweldige Jérémie Renier.” ★★★½☆ HUMO

“Een bijzondere karakterstudie van een man wiens leven op een nacht een onomkeerbare wending neemt.” HUMBUG

Film zien?

De beste films en documentaires uit het filmtheater, direct bij jou thuis.