L’Empire

Absurdistische sciencefictionfilm uit Frankrijk, van cineast Bruno Dumont

Houd mij op de hoogte Binnenkort op Picl

Stel je Star Wars voor, maar met een Franse twist in een nóg vreemdere uitvoering: L’Empire is de nieuwe absurdistische film van de Franse cineast Bruno Dumont. Van grimmige sociale drama’s tot droogkomische avonturen; vaak wist Dumon zijn carrière een verrassende wending te geven. Met zijn nieuwste film verkent hij opnieuw onontgonnen terrein.
 “Heerlijk om alle verrassende ingrediënten te ontdekken”

De Morgen

 


 

Wat als de volgende ruimteoorlog zich niet afspeelt in a galaxy far, far away, maar in een landelijk kustdorpje in Noord-Frankrijk? Op een veld van een Noord-Franse boer daalt een gigantisch ruimteschip neer. Uit dat ruimteschip stappen soldaten van allerhande buitenaardse koninkrijken en aliens die de vorm van mensen aannemen. Hun missie? De aarde veroveren. Terwijl een epische veldslag zich opdringt, is de plaatselijke bevolking ook geïntrigeerd door de buitenaardse aanwezigheid.

Met L’Empire levert Bruno Dumont zowel esthetisch als thematisch een unieke bijdrage aan het aloude genre van de invasie van buitenaardse wezens. Dit doet hij met een indrukwekkende cast vol opkomend talent, waaronder Anamaria Vartolomei (L’évenement) en Lyna Khoudri (The French Dispatch, Gagarine).

Film zien?

De beste films en documentaires uit het filmtheater, direct bij jou thuis.