l’Empire du Silence

Onthutsende, verhelderende documentaire over een vergeten oorlog in Congo

Houd mij op de hoogte Deze film is niet meer beschikbaar

Hoeveel slachtoffers er precies gevallen zijn, is moeilijk te zeggen, maar in de dertig jaar dat documentairemaker Thierry Michel al door de Democratische Republiek Congo rondreist, heeft hij ontzettend veel onrecht gezien. In deze belangrijke documentaire brengt hij een ingewikkeld conflict aan het licht, waar weinigen weet van hebben, op een heldere en intrigerende manier.
 “Glashelder en immens ontluisterend”

★★★ Knack-Focus

 


 

De Democratische Republiek Congo wordt al vijfentwintig jaar verscheurd door een oorlog die grotendeels genegeerd wordt door de media en de internationale gemeenschap. Het aantal slachtoffers loopt in de honderdduizenden, zo niet miljoenen. De daders van deze misdaden zijn ontelbaar: rebellenbewegingen, maar ook legers, die van Congo en de buurlanden… Ze lijken allemaal geobsedeerd te zijn door macht en geld, en denken dat ze ongestraft en onverschillig de rijkdommen van Congo kunnen nemen.

Thierry Michel reist al meer dan dertig jaar door Congo met zijn camera en is getuige geweest van de gevechten, het lijden maar ook de hoop van het Congolese volk. Met het pleidooi van dokter Mukwege, winnaar van de Nobelprijs voor de Vrede, ontdekt hij de ketenen van dit meedogenloze geweld dat Congo al een kwart eeuw verwoest.

L’Empire du Silence was geselecteerd voor DOCVILLE.
 


 

“Deze film heeft alles om een diplomatieke en politieke aardbeving teweeg te brengen” – HUMBUG

Film zien?

De beste films en documentaires uit het filmtheater, direct bij jou thuis.