Lazzaro Felice

Dit moderne sprookje van Alice Rohrwacher won in Cannes de prijs voor Beste Scenario

Houd mij op de hoogte Deze film is niet meer beschikbaar

Na eerder al op het filmfestival van Cannes in de prijzen gevallen te zijn, won de Italiaanse Alice Rohrwacher met Lazarro Felice de prijs voor Beste Scenario. Verrassend is dat niet: het moderne sprookje zit vol kritiek op Italië’s heden en verleden, maar is tegelijkertijd licht en subtiel. En dat alles afgezet tegen een magisch mooi heuvellandschap.
 “Een magische, poëtische parabel”

★★★★ De Morgen

 


 

Op de grens van magie en realisme en te midden van zonovergoten Italiaanse tabaksvelden, ontmoeten we plattelandsjongen Lazzaro. Lazzaro, geboren en getogen in het geïsoleerde dorpje Inviolata, staat altijd voor iedereen klaar en de mensen om hem heen maken hier gretig gebruik van. Zo ook de verwende jonge edelman Tancredi, die Lazzaro overtuigt om hem te helpen bij het in scène zetten van zijn eigen ontvoering. Hij hoopt hiermee de aandacht te krijgen van zijn moeder, markiezin Alfonsina de Luna, beter bekend als de Koningin van de sigaret. Zij domineert het leven van de dorpelingen in Inviolata. De ontmoeting met Tancredi brengt Lazzaro zo van zijn stuk dat er een verschuiving in tijd en ruimte plaatsvindt. Ineens worden de dorpelingen het moderne stadsleven ingesleurd en komen ze erachter dat vrijheid en onafhankelijkheid ook niet zaligmakend zijn.

Lazzaro Felice viel meermaals in de prijzen en won onder andere de prijs voor het Beste Scenario in Cannes en de Youth Jury Award op IFFR.
 


 

“Een sprookje om te koesteren” ★★★★ De Standaard

“Een fabel waar een groot, genereus hart onder klopt” ★★★★ Knack Focus

“Kleine details zetten aan het denken” ★★★★ NRC

“Een van de eerlijkste en inspirerendste films” – de Filmkrant

Film zien?

De beste films en documentaires uit het filmtheater, direct bij jou thuis.

Onze programma's

  • Les femmes de Cannes

    Een ode aan de vrouwelijke filmmakers die in de prijzen vielen bij 's werelds grootste filmfestival

    Bekijk programma