Las Bestias

Zinderende Spaanse thriller van de Oscargenomineerde Rodrigo Sorogoyen

Houd mij op de hoogte Deze film is niet meer beschikbaar

Antoine en Olga droomden van een leven in het fenomenale landschap van Galicië in noordwest Spanje. Die droom wordt werkelijkheid wanneer ze er een boerderij beginnen, maar het wordt al snel een nachtmerrie wanneer de dorpsbewoners zich tegen hen keren. Mysterieus, bijna mythisch en magistraal mooie beelden in een zinderend script.“Een donkere thriller die smeult en broeit”

★★★★ NRC

 


 

Antoine en Olga beoefenen ecologisch verantwoorde landbouw en restaureren verlaten huizen om de herbevolking te vergemakkelijken in het dorp. Het had allemaal idyllisch en romantisch moeten zijn, maar het verzet van Antoine en Olga tegen een windmolenpark zet de verhoudingen op scherp. Vooral de broers Xan en Lorenzo, die het echtpaar maar al te graag willen wegjagen met hun pesterijen zitten hen in de weg. Antoine en Olga houden echter voet bij stuk, waarna de situatie volledig uit de hand dreigt te lopen.

Las Bestias is een zinderende Spaanse thriller van de Oscargenomineerde regisseur Rodrigo Sorogoyen, die de klassieke tegenstellingen tussen nieuwkomers en locals, progressiviteit en behoudzucht op een originele manier uitbeeldt. De film, die zich laat bekijken als een hedendaagse western, ging in Cannes in première en werd internationaal lovend ontvangen door de pers.


“Spannende, onvoorspelbare psychologische thriller” ★★★★ VPRO Cinema

“Bevat onwaarschijnlijk spannende scènes die door Sorogoyen razend knap werden gefilmd” ★★★½ Humo

“Grimmig verhaal over een ecoboer in een gemeenschap die hem niet moet” ★★★ De Morgen

Film zien?

De beste films en documentaires uit het filmtheater, direct bij jou thuis.