La Place d’une Autre

Charismatisch portret van mysterieuze en opportunistische identiteitsswitch

Bekijk de film voor €8,00

Nu ook te zien in de cinema.

In dit kostuumdrama wordt Nélie ontslagen bij haar betrekking als dienstmeisje. Ze besluit als verpleegster te gaan werken in de frontlinies van de net begonnen Eerste Wereldoorlog.

Op een dag wordt het veldhospitaal onder vuur genomen en voor haar ogen sterft de jonge vrouw Rose. Rose was van goede afkomst en Nélie kiest ervoor haar identiteit aan te nemen om haar eigen armoedige bestaan te ontvluchten. Nelié vertrekt naar een welgestelde kennis van de ouders van Rose waar ze warm wordt onthaald op het landgoed. Haar leugen werkt boven verwachting goed…

Een mysterieuze en elegante reis door een samenleving die is opgedeeld in sociale klassen die geen enkel contact met elkaar hebben.

La Place d’une Autre ging in première op Locarno Film Festival en is geïnspireerd op The New Magdalen van Wilkie Collins uit 1873. De Franse regisseuse Georges weet een charismatisch vrouwenportret te maken en laat onwillekeurig de donkere kant van de zoektocht naar emancipatie zien; het bereiken van een hoger klassenniveau gaat immers vaak ten koste van een ander. De hoofdrollen worden ijzersterk neergezet door Sabine Azéma (Cézanne et moi, La vie et rien d’autre, La dentellière) Maud Wyler (La vie d’Adèle) en opkomende ster Lyna Khoudri (The French Dispatch, Papicha).

Film zien?

De beste films en documentaires uit het filmtheater, direct bij jou thuis.